UMUT TALU

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kimya Mühendisliği Bölümü’nden 1995 yılında mezun oldu. 1997-1998 yılları arasında Stuart School of Business, Illinois Institute of Technology Chicago’da Pazarlama ve Finansal Yönetim master programını tamamladı.

İş yaşamına Henkel S.A. şirketinin Belçika’daki üretim bölümünde ve İngiltere’deki lojistik departmanında stajyer olarak başladı. Türkiye’ye 1995 yılında dönerek kord bezi ve endüstriyel tekstil üreticisi olan KORDSA GLOBAL şirketinin Satış Pazarlama Bölümü’nde görev aldı. 1997-1998 yılları arasında Chicago, IL ABD’de bulunan ve endüstriyel tekstil üretimi yapan KIM Textile Inc. şirketinde üstlendiği Dış Ticaret Müdürlüğü görevinin ardından, Chicago’daki C.H. Robinson Worldwide şirketinde Pazarlama Müdürü olarak profesyonel yaşamını sürdürdü.

2000 yılı itibariyle Atlanta, GA ABD’de bulunan, uluslararası bir ticaret ve danışmanlık şirketi olan TaluDaniel Inc.’in Kurucu Ortağı oldu.

2011 Yılında TT Endüstriyel Ambalaj firmasının kurucu ortağı oldu ve TaluTrade Group’un ambalaj sektörüne girmesine öncülük etmiş oldu.

2001 yılından bugüne TaluTrade Grup’un Kurucu Ortağı olarak profesyonel yaşamını sürdürmekte olan Umut Talu, Türkçe, İngilizce ve Fransızca konuşmaktadır.

TaluTrade Grup’un yürüttüğü Gülcüoğlu Konakları ve Kutu Han isimli sosyal sorumluluk projelerinde liderlik yapmakla birlikte, aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nde part-time öğretim görevlisidir.

Umut Talu, özel ilgi alanı olan binicilik sporunda birçok ödüle sahiptir. Hobileri arasında yelkencilik de ilk sıralarda yer almaktadır. Ayrıca, Avrasya Maratonu’na da katılan Umut Talu, maraton koşuculuğu da yapmaktadır.

Üye olduğu dernekler:

  • İstanbul Rotary Kulübü
  • Ege Genç İşadamları Derneği
  • Beşiktaş Jimnastik Kulübü
  • İstanbul ODTÜ Mezunlar Derneği

Çözüm Ortaklarımız

Konularında uzmanlaşmış, uluslararası tecrübeye sahip ve yüksek standartlarda üretim yapan firmalarla yaptığımız işbirlikleri sayesinde,
müşterilerimize en doğru ve optimum fayda elde edecekleri çözümler sunmaktayız.

  • Partnerler
  • Partnerler
  • Partnerler